
Du kan gøre meget for at påvirke smagen og kvaliteten af den
kaffe du nyder. Måden du brygger på, om det er en almindelig kaffemaskine, en
espressomaskine, eller for eksempel en Aeropress eller du bruger en tragt ned i
en termokande gør en forskel.
Bryggehastighed, det vil sige gennemløbstid, gør en forskel
på hvor meget du smag du får trukket på du af bønnerne. Men du skal ikke trække
for længe så får du for meget bittersmag med.
Bryggetemperaturen gør også rigtig meget for at den kaffe du
ender med, den skal være mellem 94 og 96 grader.
Lige meget hjælper det, hvis de bønner du bruger er for
gamle. Gammel kaffe, er kaffe der er ristet for over 14 dage siden. Så glem alt
om supermarked kaffe. Glem alt om Cirkel kaffe, Gevalia, BKI, og alt de andre
der bliver drukket rundt omkring i de danske køkkener. Glem alt om Peter
Larsen, Cafe Noir. Glem alt om de kaffe butikker der ikke ved hvornår deres
kaffe er ristet.
Hvis du vil have ordentlig kaffe, der ikke giver der dårlig
smag i munden, som stadig smager godt kold, som kan drikkes stærkere som for
eksempel i espresso, hvor du kan opleve Citrus eller chokolade noter, bliver du
nød til at bruge kvalitetsbønner, ristet ordentlig mens de stadig er friske….
Så find du af om du har en lokal kafferister, eller bestil
de gode bønner online, eller rist dem selv. Det koster lidt mere end
supermarkedets sure kaffe, det det er det hele værd. Prøv selv.
Her er et par forslag til et par gode online stedet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar