mandag den 15. juli 2013

Vidunderlig kaffe


Inden du foresætter, kommer der lige en advarsel. Når du begynder at udforske og forbedre smagen af din kaffe, vil du hurtigt vænne dig til kaffe der smager godt. Det kan give dig store problemer, da det jo kun er din egen kaffe du forbedre. Ikke kaffen hos dine venner, familie eller arbejdsplads. Dine smagsløg bliver enormt sarte, og betyder at du stadig skal kæmpe dig igennem mængder er sur kaffe. Så er det sagt.  

Du kan gøre meget for at påvirke smagen og kvaliteten af den kaffe du nyder. Måden du brygger på, om det er en almindelig kaffemaskine, en espressomaskine, eller for eksempel en Aeropress eller du bruger en tragt ned i en termokande gør en forskel.
Bryggehastighed, det vil sige gennemløbstid, gør en forskel på hvor meget du smag du får trukket på du af bønnerne. Men du skal ikke trække for længe så får du for meget bittersmag med.
Bryggetemperaturen gør også rigtig meget for at den kaffe du ender med, den skal være mellem 94 og 96 grader.
Lige meget hjælper det, hvis de bønner du bruger er for gamle. Gammel kaffe, er kaffe der er ristet for over 14 dage siden. Så glem alt om supermarked kaffe. Glem alt om Cirkel kaffe, Gevalia, BKI, og alt de andre der bliver drukket rundt omkring i de danske køkkener. Glem alt om Peter Larsen, Cafe Noir. Glem alt om de kaffe butikker der ikke ved hvornår deres kaffe er ristet.
Hvis du vil have ordentlig kaffe, der ikke giver der dårlig smag i munden, som stadig smager godt kold, som kan drikkes stærkere som for eksempel i espresso, hvor du kan opleve Citrus eller chokolade noter, bliver du nød til at bruge kvalitetsbønner, ristet ordentlig mens de stadig er friske….
Så find du af om du har en lokal kafferister, eller bestil de gode bønner online, eller rist dem selv. Det koster lidt mere end supermarkedets sure kaffe, det det er det hele værd. Prøv selv.
Her er et par forslag til et par gode online stedet.
http://kafferisteriet.dk/        

Ingen kommentarer:

Send en kommentar